DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Dividend mei 2019

Dividend mei 2019

20 mei kan ik al de stand van zaken rondom mijn dividendopbrengsten delen aangezien ik de komende dagen in mei niets meer verwacht. Het dividend in mei is ook weer hoger dan de maand daarvoor en dat voelt goed. De beurs is zoekende en laat een grillig verloop zien. Staan we nu wel of niet aan de vooravond van een wereldwijde recessie. wie het weet, mag het zeggen. Zelf ga ik proberen om kalm te blijven en gewoon te blijven investeren om de maandelijkse dividendopbrengsten te laten stijgen. Wel speel ik steeds meer met de gedachten om toch iets meer diversificatie toe te passen. Aandelen, Goud, Vastgoed en Cash hebben we, maar obligaties nog niet. Nu de aandelenportefeuille met 10K nog erg klein is, is de noodzaak er ook nog niet. Een halvering van de waarde is niet leuk, maar ook geen ramp. Maar wat als de portefeuille 100K of meer waard is. Dan voelt een verlies van 50K best veel. Wanneer je op dat moment ook obligaties in portefeuille hebt, kan je ook mooi her-balanceren (obligaties verkopen en aandelen kopen). Als dertiger niet nodig, maar als veertiger/vijftiger kan je het gewoon niet veroorloven om een daling in waarde van 50% of meer te moeten verwerken. Simpelweg om het feit dat je geen tijd meer hebt om het op lange termijn in te lopen. Ik heb nog even tijd om hier goed over na te denken hoe we dit gaan aanpakken.

Dividendinkomsten

Magellan Midstream heeft voor het eerst aan mij dividend uitgekeerd. Bij de afrekening kwam ik er achter dat er bijna 40% belasting ingehouden is, Normaal gaat het om 15% belasting voor bedrijven uit de VS, maar bij een Master Limited Partnership gaat dat dus anders. MLP’s zijn een vorm van partnerschap waarbij inkomsten rechtstreeks via de entiteit naar de aandeelhouders gaan. Aandeelhouders worden beschouwd als beperkte partners in de deal en zijn verantwoordelijk voor de belasting van het inkomen. De entiteit is de algemene partner en aangezien het inkomen of de uitkering aan de aandeelhouders wordt doorgegeven, betaalt de entiteit geen federale of nationale belastingen. Om deze gunstige belasting te ontvangen, moeten MLP’s 90% van hun inkomen uitkeren.
Als buitenlander wordt het hoogste marginale tarief (39.6%) ingehouden op uitkeringen. Deze kan je terugvragen door aangifte belasting VS te doen. Hier heb ik dus geen trek in en heb de positie verkocht. Hiermee gaat mijn gemiddeld dividendrendement wel omlaag, wat (deels) gecompenseerd zal worden door een aankoop.

Goed leermoment geweest zonder financiĆ«le pijn. Maar MLP’s koop ik niet meer.

In de maand mei hebben per saldo een drietal bedrijven het volgende netto dividend aan mij uitgekeerd.

CompanyDividenduitkering
Abbvie12,16
AT&T15,50
Magellan Midstream10,75
Totaal38,41

Realisatie doelstelling

Elke maand met de dividenduitkeringen komen we dichterbij de doelstelling.

Join the discussion

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please check your username/hashtag.
Dividendportfolio

Please note

This is a widgetized sidebar area and you can place any widget here, as you would with the classic WordPress sidebar.