DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Aankoop Magellan Midstream (MMP)

Aankoop Magellan Midstream (MMP)

Bij niet veel beleggers zal dit een bekende naam zijn, maar bij mijn zoektocht naar de volgende aankoop kwam ik op de site: www.simplysafedividends.com een aantal artikelen tegen over MMP. De kern van het verhaal is dat bij de daling van de olieprijs in 2016 naar circa $30 dollar per vat ook bedrijven als MMP in koers sterk zijn gedaald, maar de vooruitzichten voor dit bedrijf nog prima zijn.

Profiel

MMP bezit pijpleidingen en opslag faciliteiten verspreid over heel Amerika waar klanten in de energiesector gebruik van maken om hun producten van locatie A naar locatie B te krijgen. MMP kan vergeleken worden met bedrijven die tolwegen exploiteren. Alleen gaat het hierbij dan niet om wegen maar oliepijpen. Met hun capaciteit zijn ze een van de grootste in de VS.

Vooruitzichten

Bij het lezen van de diverse analyses komt naar voren dat de vooruitzichten voor MMP prima zijn. De markt waarin zij opereren is kapitaalintensief en daarmee lastig voor nieuwe toetreders. Daarnaast spelen de volgende zaken mee:

  • De verwachte aantrekkende vraag wordt mogelijk vertaald in een hogere winst.
  • MMP werkt vooral met middellange contracten, waardoor slechts 7% van de omzet afhankelijk is van bewegingen op de oliemarkt en daardoor een stabiele kasstroom hebben.
  • MMP investeert zwaar gericht op toekomstige groei en winstgevendheid.
  • Het dividendrendement is historisch hoog.
  • Forwarded P/E bedraagt 13,63 versus gemiddeld circa 18.8 P/E over de afgelopen 5 jaar.
  • Morningstar waardeert het aandeel op $72.

Dividend

Bij de huidige koers rond $61 is het dividendrendement circa 6,5%, waar het over de afgelopen 5 jaar 4,43% bedroeg, goed te noemen. Ook de stijging van het dividend over de afgelopen jaren (19 jaar opeenvolgend) is prima zoals uit onderstaande grafiek blijkt.

Selectiecriteria

EisResultaat

Huidig dividendpercentage > dan het 5 jaarlijks gemiddelde %
V

Forwarded PE ratio <20
V

Payout ratio < 70%
V (64,94%)

Minimaal 10 jaar jaarlijks het dividend verhoogd.
V

Resumerend

Met de aankoop van 19 aandelen MMP is op jaarbasis de dividendopbrengst met €66 verhoogd en daarmee een van de grootste leveranciers van passief inkomen in mijn dividendportefeuille.

Wat vinden jullie van deze aankoop?

UPDATE PER 20/5/2019. In verband met de fiscale behandeling van MLP’s heb ik deze positie verkocht. Goed leermoment,

2 comments

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note