DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Aankoop PPL Corporation (PPL)

Aankoop PPL Corporation (PPL)

In de maand juli heb ik ook aandelen gekocht van het bedrijf PPL Corporation. Een van de bedrijven in de sector Utilities, waar ik nog geen posities in had. Dus wat betreft de diversificatiedoelstelling een goede uitbreiding.

Het bedrijf

PPL is een bedrijf uit Pennsylvania wat energie verkoopt aan meer dan 10 miljoen klanten. Zoals uit onderstaande samenvatting (opgenomen vanuit jaarverslag 2018) blijkt. Wat PPL anders maakt dan alle andere energiebedrijven in de VS is dat zij ook energie leveren in de UK.

j

De aandelenkoers

De koers beweegt de afgelopen 5 jaar ongeveer tussen de 25 en 40 dollar. En aangezien een deel van de omzet uit het Verenigd Koninkrijk komt, is de daling vanaf 2018 grotendeels toe te schrijven aan alle onzekerheid rondom de Brexit. Als hier eind van het jaar hopelijk duidelijkheid over is en de daarmee een einde aan de onzekerheid kan de koers weer herstellen, waarbij de 5,4% dividendrendement een mooie buffer aan de onderkant is.

Dividend

Het dividendrendement van 5,44% is prima gecombineerd met een dividendgroei reeks van 19 jaar. De gemiddelde dividendgroei van 3,75% is wat aan de lage kant, maar nog altijd hoger dan de inflatie.

Eigen Criteria

Criterium Resultaat
Huidig dividendpercentage > dan het 5 jaarlijks gemiddelde % V (5,44% vs 5,13%)
Forwarded PE ratio <20 V (11,72)
Payout ratio < 70% X (70,92%)
Minimaal 10 jaar jaarlijks het dividend verhoogd. V (19 jaar)

De Payout ratio voldoet net niet aan mijn eigen criteria. Maar de stabiele markt waarin Utilities opereren qua cashflow en winsten, is dit voor mij geen breekpunt geweest. Voor mij derhalve voldoende aanleiding om alvast een positie in te nemen en ik heb dan ook 20 aandelen gekocht tegen een koers van $30,105 wat op jaarbasis een dividend opbrengt van circa 29,7 euro.

1 comment
  • Mooie uitbreiding. Ik heb nog steeds geen nutsbedrijf in portefeuille. Er kwamen helaas steeds andere mooie koopkansen tussen. Op mijn watchlist staan naast PPL ook D, NEE, WEC, LON:SSE en LON:NG. Afgevalen zijn onder andere SO en DUK. Er staat een artikel in de planning hierover.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note