DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Aankoop van A.O. Smith (AOS).

Aankoop van A.O. Smith (AOS).

A.O. Smith heeft haar hoofdkwartier in de Verenigde Staten en daarbuiten locaties in Canada, China, India en Europa (met een onderdeel in Nederland, Veldhoven). Het bedrijf werd opgericht in 1874 in Milwaukee Wisconsin. A. O. Smith Corporation is een Amerikaanse fabrikant van zowel huishoudelijke als commerciële waterverwarmers en boilers. Het is de grootste fabrikant en verkoper van boilers in Noord-Amerika. Het levert ook water- en luchtbehandelingsproducten op de Aziatische markt. De afgelopen 5 jaar is het dividend met gemiddeld 19% per jaar gegroeid. Het dividendrendement ligt net boven de 2% en daarmee ruim boven het gemiddelde van de afgelopen jaren.

Omdat A.O. naast Noord Amerika in het buitenland voornamelijk op de Chinese markt opereert hebben ze op dit moment last van de handelsoorlog met China. Met een 52 weeks range tussen de $65,65 en $40,43 heb er 20 aangeschaft voor $42,99. Deze aankoop past in mijn strategie om juist die aandelen die op enig moment onder druk staan, maar voor de lange termijn uitstekend gepositioneerd zijn. Voor 2019 wordt er $0,88 per aandeel aan dividend uitgekeerd.

Wanneer we naar mijn eigen criteria kijken, past deze aankoop prima in mijn portefeuille. Het dividendrendement is misschien laag, maar dit bedrijf kan wel tegen een stootje en bij tegenwind dividend blijven uitkeren. Daarnaast opereren ze in een groeimarkt waar steeds meer vraag zal komen naar schoon drinkwater.

Criterium Resultaat
Huidig dividendpercentage > dan het 5 jaarlijks gemiddelde %
V (2,04% vs 1,1%)
Forwarded PE ratio <20
V (16,18)
Payout ratio < 70%
V (32%)
Minimaal 10 jaar jaarlijks het dividend verhoogd.
V (25 jaar)

Kortom een aankoop die jaarlijks circa € 16 toevoegt aan mijn portefeuille en naar verwachting substantieel jaarlijks zal toenemen en mijn aandeel in Industrials doet toenemen.

Hebben jullie dit aandeel ook in portefeuille en wat is jullie beeld bij dit bedrijf?

1 comment

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note