DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Afgestrafte (potentiële) groei pareltjes gekocht.

Afgestrafte (potentiële) groei pareltjes gekocht.

De afgelopen maand was een mooi moment om te zien welke groeibedrijven wel tegen een stootje kunnen en waar eens goed aan de boom geschud moest worden om alle nieuwe beleggers van de afgelopen maanden eruit te gooien. Met de lock-down is er niet veel te doen voor de twintigers en dertigers die voor het eerst op de beurs zijn gaan beleggen. Mooie rendementen zien van leeftijdsgenoten op de Youtube en/of Instagram en “blind” bij de aankopen volgen. Zelf ook meegedaan met een ritje in diverse cryptomunten maar wat betreft de nieuwe bedrijven voor de toekomst moet ik eerlijk gezegd ook een beroep doen op deze groep nieuwe beleggers. Die kijken toch wat meer naar de nieuwe economie, hebben meer tijd beschikbaar om het internet af te struinen en zijn bereid om wat meer risico te nemen. Bedrijven die dus gericht zijn op groei en waarbij de toekomst moet gaan uitmaken of het daadwerkelijk wat gaat worden.

Aanpak in deze was dan ook simpel:

  • Kijk waar Ark Investments in belegd heeft.
  • Analyseer de onderbouwingen en groeipotenties. Snap het verhaal!
  • Geloof in het verhaal.
  • Scan door de fair value analyse van Simply Wall.St op basis van de verwachte kasstromen van analisten.
  • Koop tegen een substantieel lagere koers dan de hoogste koers in het afgelopen jaar.
  • Stel vast dat in de tussentijd het businessmodel nog steeds in tact is.
  • Koop 50% van je einddoel aan beleggingswaarde nu en 25% bij daling van 25% en nog eens 25% bij een vervolgdaling van 25%.

De pareltjes die ik opgepikt heb tegen een start investering van circa € 1.000 zijn werkzaam in de groeimarkten cybersecurity (data analyses), 3D printing , online gaming en elektrische voertuigen. Bij een verdere daling met meer dan 25% zal ik dus mijn positie per fonds uitbreiden naar maximaal 2% van mijn portfolio.

1. Desktop Metal (DM)

Dit is een aandeel wat mij tot de verbeelding spreekt. Op het internet zijn er een groot aantal analyses te vinden, maar waar het op neer komt is dat Desktop Metal uitstekend gepositioneerd is om de 3D printers te leveren voor grootschalige gebruik in de industrie. De verwachte markt is enorm; maar liefst een groei van nu 12 miljard naar jaarlijks 146 miljard in 10 jaar tijd:

En als we kijken naar de verwachtingen voor het bedrijf zelf zien we een stijging die past bij een groei aandeel in de beginfase van zijn bestaan. Hoog risico met de kans op een hoog rendement. De werkelijkheid in de komende jaren zal moeten uitmaken of dit realistisch is.

Tot slot de blijkt de waardering ook achter te blijven van de fair value (let op: is op basis van verwachte kasstromen, deze moeten nog wel gerealiseerd worden). Maar goed, ik moet ergens beginnen en met een instapprijs van $17 dollar t.o.v. de hoogste koers van ruim $32 denk ik een mooie instaprijs gerealiseerd te hebben.

2. Palantir Technologies (PLTR)

De naam van dit aandeel komt ook steeds terug en in vele portefeuilles van beleggers die inzetten op groeiaandelen. Kort gezegd biedt dit bedrijf een platform om grote datasets te analyseren om terroristische aanvallen te voorkomen. Klanten zijn met name overheidsinstellingen die hier gebruik van maken. Dit bedrijf is opgericht na de aanslagen in New York zal met de oplopende spanningen in de wereld alleen maar groeien in zowel nieuwe klanten als omzet bij bestaande klanten. Gecombineerd met een kleine onderwaardering van 17% en een hoogste koers in februari van circa $38 en met een Ark investment als grote aanjager achter mijn rug, heb ik hier een startpositie ingenomen tegen iets meer dan $24.

3. Skillz (SKLZ)

Met Skillz speel ik in de op de trend van het online gamen. Skillz biedt een platform voor ontwikkelaars van games en spelers om om online voor geld/ punten te spelen. Bedrijf is sinds kort verhandelbaar en ook hier is Ark Investments actief mee bezig wat gezorgd heeft voor een onstuimig koersverloop met de laagste koers van rond de $13 dollar en een piek van ruim $42. En dit allemaal in een half jaartijd. Met een aankoopprijs van $24 kan het alle kanten opgaan. Maar de groeiverwachtingen zijn enorm met een marge van circa 95% een van de meest winstgevende platforms op dit gebied. Ze moeten weliswaar opboksen tegen de grote techbedrijven van deze wereld, maar de aangekondigde samenwerking met de NFL kan een goede boost zijn. Binnenkort komen ze met kwartaalcijfers naar buiten en deze gaan links of rechtsom voor een volatiele markt zorgen. Tot slot gaf het onderstaande plaatje wat rust en als ik naar mijn kinderen kijk, hoort gamen tot hun basisbehoefte in deze tijd. Nu nog niet om geld, maar als ze volwassen zijn, zal dat er vanzelf wel insluipen.

4. Canoo (GOEV)

Tot slot ook nog een joker wat betreft de hype rondom het elektrisch rijden. Alles rondom dit thema kon je een paar maanden geleden blind kopen en succes gegarandeerd. Pas naar de beurs gekomen rond de $12 in een paar maanden doorgeschoten naar $21 dollar en nu heb ik ze kunnen kopen voor $11,68 per stuk. Geruchten over samenwerking/overname door Hyundai/Apple zorgde voor lekker veel volatiliteit, maar de kracht van Canoo zit in het onderstel (rechts op het plaatje) = kostenefficiënt wat als basis dient voor de verschillende modellen. Wordt dit de nieuwe Tesla? Wordt Canoo overgenomen? Genoeg beweging te verwachten in dit aandeel en als er steeds meer nieuwe modellen op de markt komen en ook nog eens gaan aanslaan dan kan het snel zijn. Omdat het bedrijf nog zo jong is en onvoldoende data beschikbaar is heb ik geen fair value analyse. Als er mensen zijn om er $21 dollar voor te betalen nog geen maand terug dan durf ik het wel aan op $12 met een mooie reis de komende jaren in het verschiet. En dat mag wat kosten 🙂

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note