DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Knallend 2020 afsluiten met de maandrapportage van december.

Knallend 2020 afsluiten met de maandrapportage van december.

Dividend is binnen en geen reden om te wachten met de maandrapportage. Kan ik de komende weken vooral gebruiken om vooruit te kijken naar 2021. December was voor mijn drie uraniumposities (Cameco, Nexgen Energie en Uranium Energy Corp) het startschot voor koersstijgingen van meer dan 50%. Reden: Uranium wordt door de VS als een strategische grondstof gezien waarbij ze niet afhankelijk willen zijn van China of Rusland en daaraan gelieerde landen. Dit betekent concreet dat de beschikbaarheid van Uranium geborgd wordt met name vanuit Canada en vooral de VS. Hoe dat in de praktijk allemaal moet gaan werken zal de toekomst nog gaan uitwijzen. Maar de beleggers zien het wel zitten. Zelf denk ik dat we pas aan het begin zitten en in ons leven nog een keer een mooi bull run van Uranium kunnen meemaken met rendementen met 3 cijfers. Ik ben er in ieder geval goed voor gepositioneerd.

koersontwikkeling UEC in een maand.

Gecombineerd met herstel van de edelmetaalprijzen en wat aankopen is de waarde van mijn portefeuille de grens van €80.000 gepasseerd. Als we hier goed over nadenken betekent het gewoon dat ik nu al 2 jaar eerder kan stoppen dan mijn pensioen ingaat.

Verder laat december het beeld zien van hoop. Koersen lopen alvast vooruit op een herstellende economie in 2021 en de lage renteniveaus zorgen ervoor dat er alleen maar meer geld naar de beurzen vloeit. En ik doe daar vrolijk aan mee. Alsof we met ze allen naar een afgrond lopen. Wat mijn medebeleggers echter niet weten is dat ik een parachute heb meegenomen om de klap op te vangen in de vorm van edelmetalen. Als we de kenners mogen geloven kan goud zomaar oplopen naar $2.300. Als dat gebeurd kunnen de aandelenbeurzen met 50% crashen terwijl ik op totaalportfolio niveau de schade beperkt zal houden. Het dividend kan door stijging bij mijn mijnbedrijven zelf substantieel toenemen. En de uraniumaandelen zijn dan het toetje welke onafhankelijk van de economie stijgen/dalen met de uraniumprijs en de vertaling van het hierboven beschreven belang aan “uranium uit eigen land” door de VS. Of het ook zo gaat uitpakken moeten we natuurlijk nog bezien, Ondertussen blijf ik ook bij een beurscrash conform het boekje kwalitatief goede dividendaandelen bijkopen.

Veder ben ik nu ook actief op Instagram. Mooi platform/ gelegenheid om de aankopen te bespreken met collega beleggers. Leuk als je daar ook eens langskomt 🙂

Dividendinkomsten

Met €163 aan dividendinkomsten over de maand december ben ik uiteraard zeer content. Zeker ook omdat dit bedrag door 12 bedrijven wordt opgebracht. Dit een evenaring van de opbrengst in oktober. Vanaf januari gaan we pas echt los en kruipen we richting de €200. Dan begint het echt ergens op te lijken en voelt het of het met de maand makkelijker wordt.

CompanyDividenduitkering
Pepsico8
3M19
Archer Daniels Midland10
Exxon Mobil28
Johnson & Johnson14
Barrick Gold 9
Cameco15
Pan American Silver 2
Qualcomm 8
Royal Dutch Shell21
Tyson foods14
Walgreens Boots Alliance15
Totaal€163
Een grafiek om even bij stil te staan en te genieten van de stijgende trend!

Aankopen/ Verkopen

Deze maand weer ruim €2.500 geïnvesteerd in mijn aandelenportefeuille, waardoor deze gestaag blijft groeien. Het gaat om de volgende toevoegingen. Na BABA nu ook Galapagos als aandeel zonder dividendrendement aangekocht. Dit is voor mij meer een trade om na een scherpe koersdaling te anticiperen op een herstel. Bij een koers van €100 zal ik overwegen om hierop een koerswinst te pakken. Maar bij een koers van €50 zal ik ook niet nalaten om er nog eens 13 te kopen.

  • BMY 20 stuks voor $62 per stuk
  • GLGP 13 stuks voor €83,32 per stuk
  • PPL 22 stuks voor $27,36 per stuk

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de dividendportefeuille is sterk toegenomen en bedraagt per 17 december € 84.161.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note