DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage augustus 2020

Maandrapportage augustus 2020

De maand augustus is wederom een maand waar het vuurwerk in mijn edelmetalen portefeuille zit(ik overweeg om deze dan ook maar te laten zien in mijn portfolio). Oplopende prijzen zorgde voor een mooie kans om wat meer spreiding aan te brengen. Mijn positie in Yamana Gold heb ik gehalveerd om hiervan een belang in Barrick Gold te nemen en mijn positie in Kirkland Lake Gold uit te breiden. Een paar dagen nadat ik een positie had ingenomen in Barrick Gold werd bekend dat niemand minder dan Warren Buffet hetzelfde heeft gedaan (hij zal toch niet mijn blog volgen 🙂 . ook vond ik het leuk om even te traden in het aandeel Endeavour om na verkoop een paar dagen later voor het zelfde bedrag 75 aandelen meer te kopen. Dit is echt een aandeel wat sterk reageert, zowel omhoog als omlaag, op prijswijzigingen van zilver. Zelf ben ik al een tijdje fan van de edelmetalen en verwacht dat het echte vuurwerk nog moet komen. Zeker als de huidige prijzen van zilver en goud blijven liggen zullen de winsten van de mijnaandelen exploderen. Meer cash –> meer schulden aflossen –> meer ruimte voor dividenduitkeringen –> hogere koersen.

De dividendportfolio blijft stabiel liggen en de maandelijkse dividendstroom begin een vast gegeven te worden. Zelf ben ik nog wel een beetje afwachtend en wil weer vol gaan beleggen wanneer er meer duidelijkheid is rondom Covid-19.

Dividendinkomsten

Omdat ik ik de laatste tijd wat minder geld naar mijn portfolio laten vloeien, blijven mijn dividendinkomsten ook een beetje vlak liggen en rond de 100 euro per maand hangen. Maar goed daar ben k ook blij mee. Over een tijdje zal de geldkraan richting mijn portefeuille wel weer open gaan en daarmee ook de dividendinkomsten.

De onderstaande bedrijven hebben in totaal €90,- euro bruto aan dividend uitgekeerd.

CompanyDividenduitkering
Abbvie€ 19
AT&T€ 26
AO Smith€ 4
Lowe€ 6
Starbucks€ 4
Ishares Europe€ 10
Texas Instruments€ 8
Unum Group€ 13
Totaal€ 90

Aankopen

Deze maand een beperkt aantal aankopen gedaan:

  • WBA 8 stuks voor $39,78 per stuk
  • BN 18 stuks voor €57,54 per stuk

Danone is een nieuwe positie waarvoor het voorwerk door een aantal collega dividendbeleggers al is gedaan. Past prima in mijn portfolio en vergroot de spreiding met dit voedingsaandeel. Ik verwacht hier een constante dividendstroom van in de komende jaren en verder geen al te spectaculaire koersontwikkelingen. Walgreen Boots koop ik regelmatig zolang de koers onder mijn gemiddelde aankoopkoers ligt. Leuk dividendrendement en een kans dat deze partij worden overgenomen door Amazone dan wel van de beurs gehaald wordt. In beide gevallen zal er een premie bovenop de huidige koers betaald worden.

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de dividendportefeuille is gestegen tot € 37.102 per 20 augustus 2020

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note