DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage november 2019

Maandrapportage november 2019

Dividend is binnen en de maand kan weer vervroegd afgesloten worden. De aandelenkoersen blijven maar stijgen en ook onze dividendportefeuille is mee gestegen en door de grens van € 20.000 gegaan. Records na records worden verbroken en de vraag is of er niet een kleine correctie aankomt en mooie aankoopkansen zich voor gaan doen. Eerlijk gezegd weet ik nu niet welk aandeel met enige onderwaardering ik wil kopen. Het wensenlijstje is groot, maar gevoelsmatig zijn deze aandelen in meer of mindere mate overgewaardeerd en heb ik besloten de storting van €1.000 voor de maand november als cash aan te houden. Oftewel circa 5% van de portefeuillewaarde.

Een bepaald percentage cash aan te houden heeft als voordeel dat bij “buitenkansjes” direct geld beschikbaar is om toe te slaan op de beurs. Maar ook als veilige thuishaven bij storm op de beurzen is het hebben van cash erg handig. Het percentage cash dat je aanhoudt is afhankelijk van je risicobereidheid en visie op economische -en beursontwikkelingen. Een percentage tussen de 5% en 10% wil ik proberen te realiseren de komende tijd. Aan de andere kant kan ik bij buitenkansjes altijd kort gebruik maken van de financieringsfaciliteiten van De Giro om deze aankopen te betalen. Maar liever niet uiteraard.

Welk percentage Cash houden jullie aan?

Dividendinkomsten

De onderstaande bedrijven hebben in totaal maar €39,87 euro bruto aan dividend uitgekeerd. Verder is er €1.000 overgemaakt om de aankopen te kunnen financieren. Waar november nog een magere maand is gaan we in december richting de €90 aan dividendopbrengsten.

CompanyDividenduitkering
Abbvie € 18,23
AT&T€ 17,34
AO Smith€ 4,30
Totaal€ 39,87

Aankopen

Deze maand geen aankopen gedaan.

Dividendverhoging

Abbvie heeft een dividendverhoging aangekondigd van 10% waardoor op jaarbasis het dividend toeneemt met €7,57. Een mooie stijging als je het mij vraagt.

Realisatie doelstelling

We zijn op weg om aan het eind van het jaar ruim boven de 50% te komen, Ver december verwacht ik ruim €80 euro aan dividend te ontvangen. Tevens zal de doelstelling voor 2020 een stuk beter begroot (kunnen) worden.

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de portefeuille is gestegen tot € 21.182 per 22 november 2019

3 comments
 • Dag dividendbelegger.

  Een juiste beslissing van je om wat cash op te bouwen!
  Ik zou zelfs wat hoger gaan naar een tien tot twintig procent.Vergeet niet dat er bij een correctie veel degelijkere en schuldenvrije bedrijven koopwaardig zullen zijn dan nu. We staan hoog met de beurzen. Een terugval komt er! Wanneer? Mijn glazen bol geraakt maar niet afgewerkt……
  Hoger dan twintig pct is zinloos voor je (en mij) omdat we een edelmetaalpositie aanhouden. Neem misschien ook eens de overweging om een post te verkopen met een grote koerswinst. Je weet wel ,hoog verkopen laag kopen! We kunnen zwaar zakken en dan ben ik benieuwd hoeveel (buitenlandse) dividendblogs er dan nog gaan blijven lullen over dat “de markt niet te timen valt” en “kopen en vasthouden”.Breng een stuk van je kapitaal in veiligheid het is je basis van alles ….

 • Mooie maand weer zo te zien. We delen Abbvie en T en zo te zien ontlopen we elkaar niet veel qua aantallen shares.

  Voor mij hanteer ik een drievoudig blok wat ik met geld doe. Cash, aflossen op de hypotheek en de dividend portefeuille.

 • Mooi resultaat. De bedragen in je grafiek geven toch een leuke stijgende trend. Ik deel een positie in AbbVie met je en ben ook blij verrast met de verhoging van het dividend met ruim 10%.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note