DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Nieuwe Blog

Nieuwe Blog

Begin januari enthousiast begonnen met een blog met als titel dividendhypotheek om zowel de ontwikkeling van mijn hypotheek als mijn beleggingen te gaan volgen. Maar al snel kwam ik er achter dat de focus het beste bij een onderwerp kan liggen en de naam van de blog hier ook van belang is.

Een hypotheek aflossen is niet zo spannend en uitdagend genoeg om daar maandelijks over te bloggen. Daarnaast zijn hier al een heleboel bloggers mee bezig, dan wel alweer langzaam aan het afbouwen wat betreft het aantal posts hierover.

Wat betreft de reis van het beleggen voor lange termijn via dividend beleggen is het er een van de lange adem met maandelijks nieuwe aankopen en ontwikkelingen van de dividendinkomsten. Met de wereldwijde economie aan het eind van cyclus is dit wat mij betreft het moment om de komende jaren maandelijks met nieuw geld dividendaandelen te kopen. Bij dalende koersen kan je dan meer aandelen voor hetzelfde geld kopen dan voorheen (bij gelijkblijvende omstandigheden).

Een heleboel bloggers over dividend hebben 2008 niet bewust meegemaakt als belegger en hebben alleen maar stijgende koersen en koerswinsten meegemaakt. Maar wat doe je als de waarde van je portefeuille met 50% daalt, de werkeloosheid om je heen stijgt, er alleen maar negatief nieuws is. Blijf je dan maandelijks investeren?, verkoop je je portefeuille niet?, slaap je nog wel goed?.

Een aantal vragen waar we als dividend beleggers de komende jaren, volgens mij, mee te maken krijgen. En het moment dat de “jongens” van de “mannen”worden gescheiden. Hoe ik hier mee omga weet ik nog niet, maar dat het een interessante reis gaat worden is een feit.

Met deze blog hoop ik nog een hoop jaren voort te kunnen met beleggen en mijn passieve inkomen gestaag te zien groeien en weerstand te kunnen bieden aan de grillen van de economie en de daarbij gepaard gaan psychologische effecten.

Was jij er bij in 2008 tijdens de crisis met een beleggingsportefeuille van enige omvang? Hoe heb jij dit ervaren?

1 comment
  • Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe website!

    Persoonlijk had ik in 2008 geen beleggingsportefeuille. Wel een huis gekocht en daardoor de crisis behoorlijk gevoeld. Ik kijk ook uit naar de reis en hoop het huidige plezier in beleggen vast te houden.

    Succes!

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note