DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Voortgang doelstellingen 2019

Voortgang doelstellingen 2019

Bijna alle bloggers die zich bezighouden met beleggen hebben ook doelstellingen. Zowel voor de lange termijn, maar ook voor het komende jaar. Ook ik had doelstellingen geformuleerd en halverwege het jaar is mooi een moment om te kijken waar ik sta. Is de prognose nog steeds conform de begroting of moet er bijgestuurd worden?

Eigenlijk kom ik er achter dat ik niet goed over nagedacht heb. Voor 2020 is dit een mooie verbeterslag om in de koude wintermaanden eens goed uit te werken. Maar goed laten we de doelstellingen er eens bij pakken en analyseren.

  • Voor 2019 minimaal 600 euro aan netto dividendinkomsten genereren.
  • gediversifieerde portefeuille opbouwen.
  • minimaal 15.000 euro toevoegen aan de portefeuille vanaf startdatum.
  • minimaal 10% van de portefeuille bestaat uit een Europese dividend ETF.

600 euro netto aan dividendinkomsten ga ik bij lange niet realiseren omdat niet alle aankopen gelijk tot een dividendbetaling leiden, maar in het slechtste geval pas na 3 maanden. Maar we zijn op weg en elke aankoop leidt tot hogere dividendinkomsten.

De diversificatie van de portefeuille begint langzaam vorm te krijgen, waarbij ik in de sector Materials de komende maanden wel een aankoop verwacht. Financials en Utlities koop ik eigenlijk grotendeels via de dividend ETF. Alleen voelt het als een saaie aankoop als ik hier in een maand geld naar toe laat vloeien. De doelstelling van 10% zit ik dus nog lang niet aan. Leuker vind ik het om dus individuele aandelen te kopen. De nieuwkomer Flatex biedt de mogelijkheid om gratis automatisch periodiek te beleggen. Dit zou voor mij een perfecte oplossing zijn. Hierover een e-mail gestuurd naar De Giro en als reactie kreeg ik het antwoord dat ze dit in de toekomst ook willen doen, maar nog geen concrete introductiedatum hebben. We wachten het nog even af. Hieronder de huidige sectorverdeling. Over de huidige spreiding ben ik niet ontevreden, maar kan altijd beter 🙂

Wat betreft het nieuwe geld dat ik naar de portefeuille laat stromen ben ik tevreden. Elke maand maken we geld over en doen we nieuwe aankopen. Eind van het jaar moet de €15.000 gehaald zijn.

Kortom een wisselend beeld waar ik toch tevreden mee ben, maar in 2020 kan het wel beter. Liggen jullie op schema?

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note