DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Zelf nu ook Fintech gebruiken!

Zelf nu ook Fintech gebruiken!

Eindelijk heb ik met Trading212 gevonden waar ik al jaren naar op zoek ben en de traditionele partijen in Nederland niet aan kunnen voldoen:

  • Zelf aandelen selecteren.
  • Automatisch hier in beleggen.
  • Automatisch dividend herinvesteren.
  • Automatisch herbalanceren indien gewenst.
  • Mogelijkheid om fractioneel aandelen te kopen.

Het verdienmodel voor deze partij is simpel door een iets bredere spread te gebruiken dan de markt op dat moment. Maar 1) voor beleggen op lang termijn maakt dat niks uit. 2) is vooral een gevoelskwestie want nu koop je ook aandelen op een bepaalt tijdstip voor een bepaalde prijs waarbij de prijs 5 seconde later al centen gewijzigd is. En 3) ze moeten wat verdienen om financieel gezond te blijven en te kunnen blijven innoveren. Ik betaal graag voor de geleverde dienst.

Voor mij betekent dit concreet dat ik elke maand €500 automatisch beleg verdeeld over 14 (update: 16) aangewezen kernaandelen van mijn portfolio. Hierdoor voorkom ik dat ik denk de markt te kunnen timen. Daarnaast zorg ik dat de kern van mijn portfolio met financieel sterke bedrijven wordt versterkt. Kortom de emotie bij beleggen wordt hierdoor vermeden.

Je kan ook een paar jaar wachten, want ik ben er van overtuigd dat dit straks de toekomst is voor beleggen. Waar de traditionele banken nu het vooral moeten hebben hun betrouwbaarheid gebaseerd op het verleden gaan de jonge beleggers juist allemaal naar bedrijven als trading212 etc… Hiermee worden het automatisch financiële systeem partijen. Overigens staan de aandelen ook hier in een apart bewaarbedrijf en door word de Financial Conduct Authoritity beschermd tot 85.000 pond.

Conclusie

Een toevoeging aan mijn portfolio die het behalen van mijn financiële doelstellingen gaat helpen.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note