DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Aankoop Global Payments (GPN)

Aankoop Global Payments (GPN)

Naast hoog dividend aandelen en langzaam groeiende dividendgroei aandelen is er in mijn portefeuille ook ruimte voor snelle groeiers met nu nog geen of een laag dividend. Aandelen die ik nu bezit aan aan dit profiel voldoen zijn BABA en MED. Nu koop ik een aandeel dat uitstekend hierbij past en een aanvulling is op mijn tech aandelen in de portefeuille.

aandelen in dit segment hebben de afgelopen jaren een (in mijn ogen) zware overwaardering gehad en daarmee niet op mijn radar. Dat er nu toch een kans voorbij komt is te danken aan Chuck van Fastgraphs (zie hier). Bijna al mijn aandelen zijn door Chuck in het verleden behandeld en het certificaat van koopbaar gekregen. Eigen onderzoek en of het past in je portefeuille is dan de volgende stap.

Fundamentele overwegingen

Global Payments is een toonaangevend betalingstechnologiebedrijf dat innovatieve software en diensten levert aan klanten wereldwijd. Dankzij hun technologieën, diensten en expertise van teamleden kunnen ze een breed scala aan oplossingen bieden waarmee de klanten hun bedrijf efficiënter kunnen runnen via verschillende kanalen over de hele wereld.

Global Payments, met hoofdkantoor in Georgië met wereldwijd bijna 24.000 teamleden, is een Fortune 500®-bedrijf en lid van de S&P 500 met een wereldwijd bereik in meer dan 100 landen in Noord-Amerika, Europa, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Ook wanneer we kijken naar de resultaten over het derde kwartaal zien we een bedrijf wat nog steeds keihard aan het groeien is.

Ondanks de beter dan verwachte cijfers over Q3 2021 is de koers toch naar beneden gegaan omdat de omzetverwachting voor het gehele jaar toch iets achter blijft bij de verwachtingen van beleggers. Ook het netto inkomen in deze competitieve markt daalt wat, marges zijn klein en alles draait om volumes. Maar nog steeds in mijn beleving prima zo. Wat mij betreft dus een overdreven koersreactie en mooi instapmoment voor de lange termijn omdat de vooruitzichten nog steeds prima zijn.

Of we de bodem hebben bereikt zal de tijd ons leren.

Waardering

Bij aandelen dit zo snel groeien als GPN mag de P/E hoger dan 15 zijn, maar wel minimaal gelijk aan de verwachte groei de komende 5 jaar. Met een verwachte winstgroei van ruim 18% wordt hier aan voldaan (oranje lijntje). Wanneer de koers zich de komende jaren weer herstelt, is een jaarlijks rendement tot 31/12/2023 van 26,3% heel goed mogelijk. En dan praat ik nog geeneens over de verhouding die de markt als premium bereid was om te betalen (blauwe lijntje). Aandeel is van overgewaardeerd naar ondergewaardeerd geschoten. Voor mij een mooie gelegenheid om er alvast een paar aan te kopen.

Bron: Fastgraphs.

De performance over de afgelopen jaren van GPN is ook een stuk beter dan de S&P500 en met een gemiddeld rendement vanaf 2008 van 28,1% geeft ook vertrouwen voor de toekomst. Combineer je dit met een pay-out ratio van 12% en 28% aan schuldpositie dan heb je een bedrijf wat de komende jaren nog genoeg ruimte heeft om ook het dividend te laten groeien. Want dat is met 0,78% wat aan de lage kant. Maar over 10 jaar kan dit gegroeid zijn tot een mooie dividendopbrengst.

Ook de vooruitzichten op basis van analisten zien er prima uit met lijntjes die alleen maar omhoog lopen met dubbel cijferige stijgingen van de winst en dividend. Hieronder een doorvertaling naar 2026.

Aandeel voor de lange termijn

Aankoop

Vandaag 34 aandelen gekocht van GPN tegen een aankoopprijs van $130 met een dividendimpact van €30.Wanneer het aandeel verder zakt zal ik mijn positie uitbreiden tot 50 stuks. Hiermee zorg ik voor wat meer groei in mijn portfolio.

Join the discussion

2 comments
  • Toevallig ben ik op 9 november ook ingestapt. De hele fintech sector is de afgelopen tijd gedaald. Bij de daling van GPN speelt mee dat er wat overnamefantasie uit is gelopen (door NYSE:FIS) en concurrent Square een overname heeft gedaan (Afterpay). Daarnaast was de groei de afgelopen twee jaar wat minder dan concurrenten. Deels te verklaren door de focus op kleinere winkeliers. De groeivooruitzichten van de sector zijn echter uitstekend. GPN moet in staat zijn om haar deel van de marktgroei te kunnen pakken en dan zal de huidige koers een koopje blijken.

    • Hoi DKK,

      Leuk dat je weer langskomt. Dank voor je aanvullingen. Denk ook dat er nog genoeg groeipotentieel in zit voor de komende jaren. Lijkt er op dat een of meerdere partijen graag van hun stukken af wilde de komende tijd. Nu het gemiddelde volume vrijdag hoger was dan gemiddeld bij een stijgende koers lijkt het wel zijn steun gevonden te hebben. We gaan het meemaken.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note