DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Bezinning; Maandrapportage juni 2022

Bezinning; Maandrapportage juni 2022

De laatste tijd ben ik veel actiever op Instagram, waar ik mijn volgers gelijk live mijn aan -en verkopen laat zien. Zowel wat betreft aandelen als opties. Snel, actueel, ruimte voor interactie en feedback of de info welkom is. Op deze blog merk ik, dat de interactie altijd achteraf is en altijd met een vaste groep liefhebbers van dividendbeleggen. Zeker de jongere generatie heeft hier niks mee en zit liever op andere sociale media. Om ook over mijn hypotheek en andere onderwerpen te gaan schrijven heb ik geen zin in en geen tijd voor.

Ook ben ik steeds actiever met opties en aan -en verkopen op basis van waardering, waardoor ik vooral achteraf alles aan het tikken ben. Voor wie? geen idee. Dus ik stop ermee. Wel blijf ik op mijn blog mijn actuele aandelenportefeuille monitoren en de ontwikkeling van mijn dividendinkomsten.

Wil je toch weten welke mutaties ik doorvoer in mijn portefeuille bij DeGiro of Interactive Brokers, volg mij dan op Instagram onder mijn naam “Dividendbelegger”. Of kijk of je de verschillen vindt in mijn portfolio :-).

Afgelopen maand heb ik onder andere 30 stuks van Skyworks (SWKS) gekocht. Wat mij betreft het voorbeeld van een aandeel wat nu te sterk is afgestraft en in 2022 en 2023 weliswaar last gaat krijgen van de economische tegenwind en daarmee afvlakking van de verkoop van mobieltjes. Maar op enig moment gaat dit toch weer gebeuren en dan, in combinatie met de uitrol van 5G, is SWKS het bedrijf dat hier enorm van gaat profiteren. Dus de komende tijd geduld hebben, bijkopen binnen mijn beleggingsbeleid, om pas weer afscheid van te nemen als de blauwe lijn wordt overschreden.

De groene stipjes zijn de momenten dat ik bijgekocht heb.

Dividendinkomsten

Maar liefst 11 bedrijven hebben dividend uitgekeerd in de maand maart. Stuk voor stuk bedrijven die jaarlijks het dividend verhogen. Het extra dividend van LyondellBasell was een mooie verrassing. Het plaatje met het dividend is de motivatie om wel door te blijven gaan met het stapelen van het dividend.

NaamDividenduitkering Bijzonderheden
LyondellBasell62
LyondellBasell275Super dividend
Manulife78
Unilever48
T. Rowe Price53
NN Group210
Vistra50
Cummins39
Corning inc36verkocht
Stanley Black & Decker31
Global Payments10
Skyworks Solutions25
Totaal + mutatie tov vorig jaar€917+€449 (+104%)
Mooie spreiding tussen verschillende aandelen
Extra dividendinkomsten zorgen voor record.
7 comments
 • Jammer dat je stopt. Er lijkt sowieso wel een neergaande trent te zijn in actieve blogs. Belangrijker dat je doet wat je energie van krijgt. Ik heb zelf geen instragram meer dus zal scherp moeten kijken. Wel een mooi dividend rendement

  • Bedankt Wouter.

   Ben nog niet weg hoor. Een light doorstart behoort tot de mogelijkheden. Maar de verplichting moet eraf. Nu ik dat gevoel kwijt ben, begint het wel weer te kriebelen….

   Al was het alleen al dat ik naar de €200.000 wil en er zoveel koopjes liggen te wachten om opgepakt te worden..

 • Was iedere maand trouwe bezoeker van uw maandverslagen! Door jou heb ik enkele mooie (minder bekende) dividendaandelen leren kennen. Ik hou me eraan ,je oprecht te bedanken en mijn waardering uit te spreken voor je vele werk hier op je blogpost !!!!!
  Spijtig dat je ermee stopt. Ook bij Mr Kaskoe is er geen teken van leven meer….

  • Bedankt. Stoppen is misschien een groot woord. De structuur die ik mijzelf had opgelegd kostte teveel tijd en opzoekwerk.

   Ik ga op zoek naar een middenweg.

   Al was het alleen al voor mijn vrouw dit op deze manier onze porfolio volgt 🙂

   • Fijn om te horen!
    Natuurlijk moet het een hobby blijven en mogen andere facetten in je leven er niet onder lijden,zoals partner,kinderen,gezondheid,vakantie….enz.
    Ik schrijf over mijn dividendportefeuille op een Belgisch forum. Schrijven over je eigen portfolio vind ik heel verrijkend en motiveert om je aankopen dubbel en dik te analyseren en te onderzoeken.Gewoon al het feit door dat je weet dat heel wat beleggers meelezen!
    Nadeel van zo een forum is dan weer dat je in eindeloze discussies met anders gestemden kunt geraken…. soms tot op het pijnlijke af!
    Dat heb je dan weer niet op je eigen blog omdat je per definitie dividendbeleggers op bezoek krijgt.Dus koester je eigen blogje maar….;ik heb er heel wat bewondering voor!

 • Mooi te lezen dat je toch niet helemaal stopt met schrijven. Het was/is voor mij een van de bronnen ter inspiratie voor potentiële aankopen en jouw optie strategie was erg leerzaam.

  • Bedankt Henk,

   Inderdaad stop ik niet, maar gaat het minder met vaste structuren etc.. worden. Ook ga ik niet alles vermelden wat ik doe. Want vooral dat is best veel de laatste tijd 🙂 , waardoor het nog eens opschrijven een werkje wordt. Maar nieuwe aankopen blijf ik melden hoor. Alleen niet wanneer ik een bestaande positie uitbreid.

   Maar speciaal voor jou: vandaag op PayPal de put 60 5 augustus geschreven voor een premie van $133.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note