DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Dividend april 2019

Dividend april 2019

April was een goede maand voor mijn aandelen Qualcomm. Nu het juridische gevecht met Apple is afgelopen én Apple weer chips gaat gebruiken van Qualcomm om 5G ook voor Apple beschikbaar te krijgen is de koers in een paar dagen met bijna 60% gestegen. Verder profiteert mijn portefeuille ook mee van het positieve sentiment op de beurzen. De kwartaalcijfers van Iron Mountain en Exxon Mobil voldeden niet volledig aan de verwachtingen van de beleggers, maar zolang er geen dividendkortingen komen is dat prima.

Wat betreft het dividend ga ik vanaf nu om de vergelijkbaarheid met collega dividendbeleggers te hebben ook de dividendopbrengst pas rapporteren op het moment het geld ook daadwerkelijk op mijn beleggingsrekening is gestort. Naast Unilever heeft ook Maggellan Midstream een dividendstijging aangekondigd. Ik wel de komende maand(en) nog meer. Deze maand heb/zal ik het volgende dividend ontvangen:

CompanyDividend
ALTRIA15,14
IRON MOUNTAIN13,89
Totaal29,03

In april hebben we de eerste dividend mijlpaal, zijnde minimaal 25 euro dividendopbrengst in een maand, gerealiseerd. De volgende mijlpaal waar we voor gaan is 50 euro. Wanneer we nieuw geld blijven investeren moet dit nog in 2019 gerealiseerd kunnen worden.

Dividendtoename

De eerste melding van een dividendtoename is ook een feit. Unilever heeft zijn dividend verhoogd van € 1,5488 naar €1,6184, Deze toename betekent voor mij een jaarlijks extra dividend van € 1,2. Alle kleine beetjes helpen om de dividendmachine op gang te brengen. Ook Maggellan Midstream kwam met een dividendverhoging van 1% is gelijk aan €0,50 op jaarbasis (verhogen in principe elk kwartaal het dividend).

Ook Exxon Mobil kwam met een dividendstijging van 6,1%. Het dividend gaat hiermee van $0,82 naar $0,87 per kwartaal. Op jaarbasis voor mijn portefeuille € 1,70 hogere dividendopbrengst en wordt de inflatie ruimschoots vergoed. Met een dividendgroei historie van 36 jaar is dit een bedrijf waar je op kan leunen.

De doelstelling van 600 euro dividendopbrengst is nog ver weg, maar enige ambitie in de doelstelling mag niet ontbreken. De aankopen in april zijn in ieder geval weer een steuntje in de rug.

1 comment
  • Fijn zeg, al die mooie dividendverhogingen. En met Qualcomm een fijne meevaller. Compenseert weer voor KHC. Ik weet zeker dat je je doelstelling van EUR 600 aan (voorwaartse) dividendopbrengsten gaat realiseren!

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note