DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Kleine heroriëntatie portfolio

Kleine heroriëntatie portfolio

Nu bijna 2 jaar later wordt het voor mij steeds duidelijker waar ik mij goed bij voel. Zeker nu de portefeuille richting de 100K gaat en ik mijn beleggingshorizon ook steeds meer op mijn netvlies heb. Over 12 tot 15 jaar wil ik jaarlijks €12.000 aan dividend ontvangen als passief inkomen. Ook wil ik dat een deel uit eurobeleggingen bestaat, en dan bij voorkeur Nederlandse bedrijven, om al het gedoe rondom het voorkomen van dubbele dividendbelasting te voorkomen. Ook wil ik mijn portefeuille overzichtelijker hebben en meer voor kwaliteit dan kwantiteit te kiezen qua diversificatie. Om dit te bereiken worden er nu tussentijds een aantal posities verkocht en bijgekocht. Bij de aankopen geldt dat de norm van maximaal 5% van de totale portefeuillewaarde niet overschreden mag worden. Ook heb ik een start gemaakt met mijn investeringen in Crypto met een bescheiden mandje.

Verder vind ik het aantal van 47 verschillende aandelen ruim voldoende en ga dit niet verder uitbreiden. Een nieuwe positie kan er alleen komen als een bestaande positie (door een dividendverlaging) wordt verkocht.

Verkopen

NaamBedragDividendOnderbouwing
AO Smith€ 90017te kleine positie
Leggett & Platt€ 80030te kleine positie
Starbucks€ 95018te kleine positie
Simon Property€1.20069te kleine positie
ViacomCBS€2.00040winstnemen ad. 118%
Totaal 5.850 euro aan dollars omgezet naar euro’s.

Aankopen

NaamBedragDividendOnderbouwing
Ahold Delaize€1416€57uitbreiding positie tot max 5%
NN Group€1.052€67uitbreiding positie tot max 5%
Royal Dutch Shell€1.500€59uitbreiding positie tot max 5%
Balans tussen euro en dollar iets verbeterd
NaamBedrag Staking
Bitcoin€1.250€16
Cardano€125€8
Qtum€125
VeChain Thor€125€1
Zilliqa€125
ICON€125€13
VeThor Token€125
Crypto pas diversificatie

Resumerend

Met deze mutaties van min 5 posities wordt de dividendportfolio compacter en neemt het risicoprofiel ,gezien de kwaliteit van de verkopen, af. Weliswaar minder kans op hoog rendement, maar aan de andere kant ook lagere uitslagen naar beneden bij economische tegenwind. Per saldo neemt het jaarlijkse dividend toe met circa €9 toe. Belangrijkste voor de gehele portfolio is dat er geen dividendverlagingen plaats gaan vinden. Investeringen in Crypto zorgt voor een verdere diversificatie met een hoog risicoprofiel. Door stakingsopbrengsten genereer ik wel circa €38 op jaarbasis.

2 comments
  • Mooie stap weer, ik moet toch ook maar eens naar NN gaan kijken. Toen ik hun policy omtrent investeren bekeek vind ik het dan weer jammer dat zij alsnog investeren in bedrijven waar ik dat met mijn eigen portfolio doe. Een beetje een moraal dilemma voor mij.

    • De enige die daar een antwoord op heeft ben je zelf 🙂

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note