DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage augustus

Maandrapportage augustus

De maand augustus is er een om snel te vergeten wat betreft vermogensontwikkeling. De beleggers moeten er aan wennen dat het gratis geld toch echt gaat verdwijnen en de tekenen van een recessie steeds dichterbij komen. Hogere rentes hebben meestal een negatieve impact op de aandelenkoersen. Tot het eind van het jaar blijf ik even rustig langs de zijlijn staan om ook investeringen rondom het huis te kunnen bekostigen, maar vanaf 2023 zal er weer cashflow de portfolio invloeien. Ook dan zullen er weer koopjes zijn. De rest van het jaar bestaat vooral uit het herinvesteren van de dividenden en daar waar mogelijk optiepremies op te strijken. Wel blijft er cashflow binnenkomen middels dividend en optiepremies.

Het dividend bedraagt €452 euro en is door 6 bedrijven opgebracht. De dividendopbrengsten zullen de komende jaren nogal gaan fluctueren door de optiehandel, maar deze aandelen vormen wel de ondergrens voor mijn dividendinkomsten.

De ontvangen en gerealiseerde optiepremies laten een mooi bedrag zien in augustus. Gewoon extra geld wat naar mijn rekening is overgemaakt om andere beleggers te verzekeren. Blijf ik graag doen. Met name de weekopties in BABA zorgen voor wekelijks minimaal €100 aan inkomsten. Wel heb ik ook last van de dalende koersen waardoor koersen onder mijn GAK komen en ik goed moet kijken welke callopties ga schrijven/ een paar weekjes geduld hebben. De maand september wordt dan wat minder. Een mooie geschreven put 165 september op 100 aandelen JNJ is een aandeel wat je er goed kan bijhebben in een recessie.

Join the discussion

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note