DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage februari 2021

Maandrapportage februari 2021

Op 12 februari exact 2 jaar na start van deze blog wordt de mijlpaal van €100.000 geslecht en moet er uit gekeken worden naar een nieuwe mijlpaal. Vlug een foto hiervan gemaakt want het kan zomaar veranderen.

De beurs wordt gevoed door al het geld dat over de wereld is uitgestort op zoek naar rendement. Sparen levert niks op en de mensen die een baan, onderdak en eten hebben gaan de beurs op. het lijkt weer op de tijd dat ooms en tantes op verjaardagen spraken over het produkt “Spaarbeleg”. Het sein dat niet veel later de beurzen onderuit gingen. Het monetaire evenwicht is een papierenevenwicht en volledig op vertrouwen gebaseerd. Gelukkig kan ik met mijn edelmetalen een klap als gevolg hiervan goed opvangen en zeker nu ik ook in Crypto beleg,

De een vind het niks en de ander koopt ze voor 1,5 miljard om op de balans te zetten. ook ik heb mijn eerste stappen met cryptomunten gezet. Van de €2.000 zit 50% in Bitcoins en verder een evenredig gespreid mandje in Cardona, VeThor Token, Ethereum Qtum, VeChin Thor, Zilliqa en ICON. hoe tot deze keuze gekomen? Gewoon gevraagd op Instagram. Strategie? Bij halvering waarde zelfde aantal kopen op te middelen. Verkopen doe ik niet. Verder ontvang je op sommige crypto ook nog een stakingsopbrengst wat dan weer lijkt op dividend. Update 12/2: €848 winst genomen.

Verder ben ik erg onrustig in mijn portfolio en heb ik het aantal posities teruggebracht en deze opbrengst overgeheveld naar bestaande posities genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Maakt het een stuk overzichtelijker en voor de diversificatie met bijbehorend risicoprofiel maakt het ook niet echt uit.

Ook heb ik mijn wekelijkse beleggingen geautomatiseerd om zo min mogelijk last te hebben van de emotionele beleggerscyclus. Waarbij ik ook nog automatisch punten spaar op de creditcard. Via deze card maak ik namelijk elke week automatisch €250 euro over welke elke vrijdag klokslag 15:45 automatisch wordt belegd in mijn eigen ETF gericht op dividend volgens een vastgestelde verdeelsleutel. Al het ontvangen dividend wordt ook volgens deze verdeling meegenomen bij de wekelijkse cyclus. Elke week pas ik vervolgens mijn blog aan om de voortgang op totaal niveau te blijven volgen. Komend jaar maar eens proberen en daarna evalueren.

Tot slot ben ik er van overtuigd dat mijn posities in goud, zilver en uranium in totaal ruimschoots gaan verdubbelen de komende 3 jaar en ik raad dan ook iedereen aan om interviews met Willem Middelkoop op Youtube terug te kijken. Vooral het interview bij Stansberry Research zet aan tot denken en maakt de stap naar goud/zilver en Bitcoin een stukje makkelijker.

Dividend

Het dividend blijft maar groeien en is een belangrijke motivatie om telkens weer nieuw geld toe te voegen. Het begint meer een spelletje te lijken dan dat het echt geld is wat je voor je op tafel hebt staan. Persoonlijk heb ik die mindset wel nodig om niet te onrustig te worden. Diverse nieuwe aandelen die het afgelopen jaar zijn gekocht, keren voor het eerst dividend uit in de maand februari. Maar het blijven AT&T en Abbvie die voor het grootste gedeelte verantwoordelijk zijn. Dit is wel het laatste jaar waarin de dividendinkomsten met 3 cijfers stijgen ten opzichte van vorig jaar.

NaamUitkering 2021Uitkering 2020Verschil/Opmerking
Abbvie322012
AT&T6419 45
AO Smith4 4Uit portfolio
Simon Property Group17Uit portfolio
Lowe66
Realty Income55
Texas Instruments99
Pan American Silver22
Totaal€122€ 60€62 (+103%)
De februari cyclus blijft laag
Elke maand beter dan vorig jaar is doel

Aankopen/Verkopen

Naast de maandelijkse aankopen heb ik de volgende aankopen gedaan:

 • PPL 27 stuks voor $ 28,31 per met een dividendgroei jaarlijks van €36
 • BTG uitgebreid met 250 stuks ad $5,12 en dividend stijgt met €33
 • O gekocht aantal 24 stuks voor $59,2 per stuk met een dividendimpact van €55
 • KL gekocht aantal 37 stuks voor $39 met een impact op het dividend van €23

Realty Income is een nieuwe positie die in een tijdperk na corona weer volop kan groeien. Tegenwind komt er als de rente hard gaat stijgen, maar vooralsnog ziet dat er niet naar uit. Met een dividend boven de 4,6% heb ik hier een mooie startpositie. Onder de $60 een koopje heb ik voorbij zien komen :-). PPL gekocht voor het dividend en het feit dat ze het Engelse bezit gaan verkopen en door meerdere potentiele kopers de prijs omhoog kan gaan. Vraag is wel wat ze met de verkoopopbrengst doen. Schulden aflossen en extra dividend uitkeren of investeren. Tot die tijd bijna 6% dividendrendement. BTG is een goudpareltje zonder schulden maar wel een enorme cashflow. Businesscase hierbij is –> goud door het dak –> B2Gold naar de maan. Ondertussen een mooi dividendrendement wat zeker gaat stijgen in 2021. Zelfde geldt voor KL.

Verder heb ik in mijn portfolio een paar wijzingen doorgevoerd zoals eerder te lezen was in een afzonderlijke blog.

Ontwikkeling aandelenportefeuille

De totale portfolio heeft een waarde bereikt van € 100.040,00 Circa 2 jaar geleden toen ik begon met deze reis had ik niet gedacht dat ik daar nu al zou zijn. Wat ik wel zie dat bij collega bloggers die de 100K grens zijn gepasseerd zijn abrupt stoppen met hun blog. Maar eens kijken hoe ik dit leuk voor mijzelf ga houden om tijd te besteden aan dit blog. Wat helpt is dat beleggen voor mij een hobby is en geen moetje.

4 comments
 • Toch echt een supermooi resultaat om het dividend te verdubbelen in een jaar tijd. Ook met de aankopen voeg je alweer behoorlijk wat toe aan de toekomstige dividendgroei!

 • Heb jij realty income O bij Degiro gekocht, lees op verschillende forums dat dit niet meer mogelijk is?

  • 21 januari voor het laatst bij de giro. Verder bij trading212

   Kan inderdaad geen koop order voor o meer doorgeven bij DEGIRO

   Maar goed. Ik ben veel blijer met trading212 dan de giro. DEGIRO wordt steeds armoediger qua keuzes.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note