DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage januari 2020

Maandrapportage januari 2020

Januari is mooi moment om de strategie voor het komende jaar te bepalen. Met mijn positie in goud is een mooie hedge tegen eventuele economische tegenwind, waarbij de economie in de VS gestimuleerd moet worden met renteverlagingen. Verder blijf ik het lastig vinden om een cashpositie op te bouwen terwijl ik bezig ben met het opbouwen van een dividendportefeuille. Zolang ik een portefeuille onder de € 100.000 bezit, is het denk minder relevant omdat ik zo nodig bij een sterke daling van de beurs (zonder duidelijke economische redenen) altijd geld vrij wil maken om “koopjes” in te slaan. Of ik blijf gewoon elke maand trouw beleggen en beweeg met de markt van dividendbeleggers mee en koop wat op dat moment een goed dividend groeiaandeel is. Maar hoe dan ook is de middellange termijn doelstelling om de portefeuille te laten groeien naar 100K om de dividendsneeuwbal ook echt te laten groeien.

Voor nu ben ik wel tevreden met de bedrijven die ik in portefeuille heb. Zo min mogelijk exotische namen die bij echte tegenwind in mijn beleving zwaar in de problemen komen. Daarom blijf ik zo veel mogelijk weg bij REIT’s en BDC’s ondanks de aantrekkelijke dividendrendementen die voorgeschoteld worden. Liever dan grote namen met een stabiele dividend trackrecord, maar een lager dividendpercentage.

Het dividend in januari begint ook langzaam maar zeker te bewegen naar een maandelijkse uitkering van € 100. Het komende jaar wil ik zeker proberen om deze 3-maandscyclus naar dit bedrag te krijgen. Maar uiteraard alleen met bedrijven die passen binnen mijn portefeuille. Bij enige terugval van de beurs wil ik mijn positie in Broadcom minimaal verdubbelen. De onderstaande bedrijven hebben in totaal €68,72 euro bruto aan dividend uitgekeerd:

CompanyDividenduitkering
Albemarle 6,55
Broadcom11,60
Iron Mountain20,70
Cisco10,63
Leggett & Platt 8,20
PPL11,04
Totaal68,72

Aankopen

De volgende aankopen heb ik deze maand gedaan:

  • Ishares Euro Div 5 stuks ad. €22,76 met een jaarlijks dividend van €4,50

De aankopen in IDVY zijn maandelijks kleine aankopen met geld wat “over” is op de rekening bij De Giro. Verder geen aankopen in januari gedaan en € 1.000 toegevoegd aan mijn cashpositie.

Dividendverhoging

A.O. Smith heeft zijn dividend verhoogd met 9,1% van $0,22 naar $0,24 per kwartaal. Dit zijn de berichten die er toe leiden dat de passieve inkomsten stijgen.

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de portefeuille is gestegen tot € 26.091 per 31 januari 2020

1 comment
  • Nette resultaten zeg! Afgezien ALB en Broadcom heb ik dezelfde posities dus dat is wel weer leuk om te zien. Op naar de 100 per maand!

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note