DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage juli 2020

Maandrapportage juli 2020

Mijn dividendportefeuille kabbelt rustig verder met per saldo horizontale koersontwikkelingen met de gebruikelijke dividenduitkeringen. Het vuurwerk zit met name in mijn grondstoffenportefeuille. Zowel de koersen van goud, zilver en uranium zitten in een stijgende trend en weerstanden worden eenvoudig omver geblazen. Eerst goud boven de $1.800 en gisteren ook zilver boven de $20. Deze koersontwikkeling heeft een enorm hefboomeffect op de grondstofaandelen die ik bezit met dag uitslagen boven de 10% (zowel omhoog als naar beneden). Maar mijn lange termijn visie van een aantal jaren terug begint zich nu ook daadwerkelijk uit te betalen. Waar ik in mijn jongere jaren als snel tevreden was en (te) snel verkocht wil ik nu de bull trend langer meepakken. Het mooie is dat door deze koersstijgingen er ook meer media aandacht komt –> meer particuliere in deze markt stappen om ook een graantje mee te pikken –> koersen nog hoger. Deze bull market is wat mij betreft pas over als de VS zijn begrotingstekort onder controle gaat krijgen en de rente in de VS weer gaat oplopen. Gezien de staat van de economie op dit moment, gaat dat nog even duren en zullen de edelmetalen nog rustig enkele tientallen procenten hoger komen te staan. Deze markt is wel een hele volatiele en niet voor iedereen weggelegd.

Mijn andere lange termijn investering betreft uranium en daar zit ook eindelijk beweging in en wat mij betreft pas het begin van iets moois van wat er nog gaat komen. Het plaatje in het kort is dat de vraag naar uranium constant/langzaam groeit en dat het aanbod terugloopt door gedwongen (Corona impact)/ op eigen initiatief (deels) sluiten van mijnen. Op termijn kan dit maar een effect hebben –> stijgende prijzen. Om hiervan te profiteren heb ik mijn uranium eieren verdeeld over drie mandjes (zoveel keuze is er niet). 1) De grootste speler in de wereld, 2) het bedrijf met de grootste bewezen voorraad uranium in de grond tegen de laagste kostprijs en 3) bedrijf dat alles gereed heeft staan en pas gaat produceren bij een rendabele prijs. Drie partijen met elk hun eigen risico/rendement profiel. Echt aandelen om ruim 10 jaar in portefeuille te hebben en pas bij een prijsdoorbraak boven de $ 100 dollar van de uraniumprijs eventueel verkocht worden. Dan komt er weer meer aanbod dan vraag etc.. En moet je als belegger weer weg zijn.

Het is dus wachten om de media aandacht in de prijsontwikkeling van uranium. Mooi moment om dan even aan mij en deze blog te denken :-).

Dividend

Ook in juli is de totale dividendopbrengst boven de €100 euro uitgekomen en hebben de onderstaande 10 bedrijven weer netjes hun dividend naar mij overgemaakt. SPG was iets later en lager dan de voorgaande jaren, maar per saldo ben ik er tevreden mee en geen reden om afscheid van te nemen. Mijn verwachting is namelijk dat over een aantal kwartalen het dividend weer jaarlijks gaat groeien. Verder ben ik ook wel blij met de groot betaler Iron Mountain. Een lekker saaie onderneming die op lange termijn een strategie aan het uitrollen is en in de tussentijd netjes het dividend blijft betalen.

CompanyDividenduitkering
Albemarle 7
Broadcom17
Iron Mountain28
ViaComCBS11
Bristol Meyers7
Medtronic5
Cisco11
Simon Property Group17
Leggett & Platt8
PPL15
Totaal126

Aankopen

Wat betreft mijn aankoopstrategie heb ik mij beperkt tot de aankoop van 11 aandelen PPL. Een bedrijf wat in mijn ogen ook netjes dividend blijft betalen de komende jaren met als basis een positieve kasstroom om dit ook te kunnen blijven betalen. De koers beweegt steeds ergens tussen 25 en 35 dollar (exclusief extreme tijdelijke uitschieters) en rond de 25 dollar wil ik jaarlijks een paar stukken kopen als de gelegenheid zich voordoet.

  • PPL 11 stuks voor $25 dollar per stuk met een jaarlijkse dividendimpact van €16

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de dividendportefeuille is gestegen tot € 36.724 per 21 juli 2020

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note