DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage mei 2020

Maandrapportage mei 2020

De maand mei geeft de burger en belegger weer moed. Centrale banken ondersteunen daar waar kan. De maatregelen rondom Corona worden versoepeld, bedrijven komen weer langzaam op gang en het mooie weer buiten helpt ook om de toekomst met positieve energie tegemoet te treden. Dit gekoppeld aan een positieve ontwikkeling van de aandelenportefeuille. Hier tegenover staan de beleggers die denken/verwachten dat de Q2 cijfers en vooruitzichten daarna zo slecht zijn dat de beurs wederom scherp gaat dalen. Deze groep beleggers zit op een grote zak met geld om na deze daling (als die komt) weer in te stappen.

Zelf zit ik er een beetje tussenin: de portefeuille onderhouden en hier en daar wat kleine aankopen binnen de huidige samenstelling om het beheersbaar te houden en gemiddelde aankoopprijzen en daarmee het gemiddelde dividend te verhogen. Mijn edelmetalen/uranium portefeuille moet enigszins voor een dempende werking gaan zorgen. Maar goed we gaan het meemaken. Een ding is wel zeker: 2020 gaat niet de boeken in als een saai beleggingsjaar 🙂

Dividendinkomsten

Door de alsmaar stijgende goudprijs, beginnen de goudmijn bedrijven een steeds positievere cashflow te ontwikkelen en is er ook ruimte om dividend uit te gaan keren. Als de zilverprijs boven de $20 dollar gaat komen, verwacht ik ook dat mijn zilvermijn aandelen (meer) dividend gaan uitkeren. Cameco keert als een van mijn uraniumaandelen ook dividend uit. Vandaar dat ik op totaalniveau nu ook in mijn overzicht deze dividendinkomsten meeneem.

De onderstaande bedrijven hebben in totaal €78,- euro bruto aan dividend uitgekeerd. Nieuwkomers zijn Starbucks, Lowe, Texas Instruments en Unum Group. Een mooie verdubbeling van het aantal bedrijven dat mij betaald voor het vertrouwen dat ik hen geef door middel van mijn aankoop van hun aandelen. De grote vraag die de beleggers in SPG bezighoudt is; hoeveel dividend gaan ze uitbetalen en wanneer. Zonder Corona had ik nu mooi €62 mogen bijschrijven. Hoeveel dat nu gaat worden is dus afwachten en afhankelijk hoe de cashflowpositie zich in de maanden april en mei heeft ontwikkeld en vooral wat zijn de vooruitzichten voor de rest van jaar. Dat SPG ook vlak voor de Corona crisis een overname heeft aangekondigd maakt het ook niet eenvoudiger. We wachten het rustig af, waarbij ik zelf denk dat een groot deel van de negatieve impact van Corona wel is in geprijsd. Samenvattend wederom niet de grens van € 100 geslecht. Maar nog steeds een stijging van 105% ten opzichte van mei 2019 en circa 30% hoger dan het vorige kwartaal. Kortom de trend is omhoog.

CompanyDividenduitkering
Abbvie€ 21
AT&T€ 19
AO Smith€ 4
Lowe€ 6
Starbucks€ 5
Simon Property Group€ (nog niet bekend en later)
Texas Instruments€ 9
Unum Group€ 14
Totaal€ 78

Aankopen

Deze maand wederom een aantal aankopen gedaan:

  • AT & T 19 stuks ad. $29,78 met een jaarlijks dividend van €37
  • Uitbreiding Uranium portefeuille met €600 zonder dividend
  • Iron Mountain 12 stuks voor $22,16 met dividendimpact van €27
  • Raytheon 6 stuks voor $53,04 met een dividendimpact van €11
  • PPL 10 stuks voor $ 24,94 met een dividendstijging van €14

AT&T kon ik weer kopen tegen de prijs waartegen ik vorig jaar mijn startpositie aankocht; rond de 7% dividend en voldoende cash om ook de komende tijd dividend te kunnen betalen. Wil deze positie als de koers onder mijn aankoopprijs zit bijkopen tot een totale investeringswaarde van €2.000,=

Iron Mountain voor de kwartaalcijfers gekocht en waar sommige bang waren dat het dividend verlaagd zou worden, blijft het bedrijf gewoon het dividend handhaven. PPL en Raytheon heb ik uitgebreid omdat ik ze onder mijn gemiddelde aankoopkoers kon kopen en het dividend mi wel veilig is.

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de dividendportefeuille is gestegen tot € 34.386 per 24 mei 2020

1 comment
  • Bijna €80 euro en weer mooie aankopen gedaan. Lekker solide en goed fundament weer om op verder te bouwen. Mooi weer om te zien!

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note