DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Maandrapportage september 2020

Maandrapportage september 2020

September is eigenlijk voorbij gevlogen en is iedereen een beetje afwachtend. Bang om de boot te missen en bang om meegenomen te worden in een beurscrash. Het is nu wachten op een trigger die de automatische (ver)kooporders aan het werk zetten en tot een bepaalde richting gaan leiden. Geld is gratis te verkrijgen, maar het is lastig om er ook rendement mee te halen. Waar ik mij wel steeds meer aan begin te irriteren is dat ik niet meer dan €2.500 cash kan stallen bij DeGiro. Voelt toch als een soort druk om maar te kopen om het kopen. Als dat niet snel verandert overweeg ik om mijn heil ergens anders te gaan zoeken. ik wil toch wel zelf bepalen hoe mijn beleggingsverhouding moet zijn zonder geld te hoeven overboeken buiten DeGiro om naar een spaarrekening.

Dividendinkomsten

De vaart van de maandelijkse stijging van de dividendinkomsten is er een beetje uit nu de dividendpercentage stijgingen minder uitbundig zijn dan de voorgaande jaren en omdat er geen nieuw kapitaal naar de portefeuille overgeheveld wordt. Dit geld is en wordt voor andere doeleinden gebruikt, maar op enig moment zal dit wel weer gaan gebeuren om de portefeuille richting de magische €100.000 te brengen. Het schijnt als je die grens hebt bereikt het alleen maar makkelijker gaat worden :-).

Met € 131 aan dividendinkomsten over de maand september ben ik uiteraard zeer content. Zeker ook omdat dit bedrag door 11 bedrijven wordt opgebracht. Mogelijk dat Exxon Mobil bij een laag blijvende olieprijs nog met een dividendverlaging komt, maar bij de overige verwacht ik dat niet.

CompanyDividenduitkering
3M15
Archer Daniels Midland10
Exxon Mobil28
Johnson & Johnson 9
Pepsico 8
Qualcomm 8
Raytheon10
Royal Dutch Shell 8
Unilever14
United Health Group 6
Walgreens Boots Alliance15
Totaal131

Aankopen/ Verkopen

Net als de afgelopen maanden ben ik erg rustig op het gebied van aan -en verkopen en wordt de cashflow voor andere doelen gebruikt. Ik wil eerst meer helderheid hebben over Corona en daarna pas weer gaan bij kopen. Tot die tijd handel ik een beetje in mijn goud/zilveraandelen, waarbij het echte vuurwerk nog gaat komen als de FED nog meer steunmaatregelen gaat nemen. De 3e kwartaalcijfers van de mijnaandelen gaan in ieder geval door het plafond met dito dividendstijgingen. Bij deze goud -en zilverprijzen wordt het knap voor mijnbedrijven om nog schulden te hebben, want met deze cashflows kunnen de schulden sterk teruggebracht worden en blijft er geld over voor dividend en het inkopen van eigen aandelen.

Waarde aandelenportefeuille

De waarde van de dividendportefeuille is sterk toegenomen en bedraagt per 4 oktober € 36.881.

2 comments
  • Mooie resultaten weer! Ik zal in de komende dagen ook mijn totaal voor September berekenen en plaatsen, volgens mij ontlopen we elkaar niet zoveel. Wordt vervolgd!

    Ben overigens wel benieuwd naar je goud en zilver posities. Ik weet niet of ik dat ook wil, maar ben wel benieuwd naar wat jij aan het doen bent!

    • Bij mijn mutaties kan je al een en ander zien.

      Maar ik zal ook mijn portefeuille openbaar maken onder de Portfolio. Is toch ruim 40% van mijn beleggingen. En nu ze steeds meer dividend gaan betalen, passen ze ook goed in een dividendportfolio.

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note