DividendportfolioMet een dividendportefeuille vermogen opbouwen
Vooruitblik 2021

Vooruitblik 2021

Beleggen is vooruitkijken en je persoonlijke situaties te vertalen naar een beleggingsportefeuille die bij je past en waarbij je je goed voelt. Bij het vooruitkijken naar 2021 heb ik eerst mijn persoonlijke verwachtingen geformuleerd om vervolgens mijn doelstellingen te bepalen. Tot slot een bijbehorende beleggingsbeleid om deze doelstellingen te realiseren. Bij mij is dit niet in beton gegoten, maar zal wel een belangrijke richtlijn zijn.

Verwachting

VerwachtingImpact portefeuille
Historische hoge indexenonrust beleggers met als gevolg volatiel beursjaar
Stijgende goudprijshoger dividend mijnbedrijven
Meer aandacht voor waarde aandelenportfolio bestaat vooral uit waarde aandelen
Laag blijvende rente(nog)meer aandacht voor (dividend(aandelen. Obligaties kopen niet handig
Lagere dollarhogere goudprijzen, lagere portefeuille waarde in euro’s, goedkoper kopen van aandelen in dollars.
Economische opleving na CoronaAfhankelijk van de ontwikkeling van werkeloosheid stijgt het vertrouwen van de consument.
Had ik maar een glazen bol.

Doelstellingen

 • MEER KERNAANDELEN. Waar 2020 vooral gericht was op het bouwen van een goed gespreide portefeuille met nieuwe namen wil ik in 2021 de focus vooral richten op de kernaandelen in mijn portefeuille en daar meer van kopen het komende jaar om het ook echt als een kern te ervaren. De marktwaarde van deze kernaandelen zal hoger moeten zijn dan van de overige aandelen.
 • PORTFOLIO > €100.000. Dit betekent vooral dat er maandelijks nieuw geld naar de portefeuille zal moeten stromen om dit te realiseren. Maar ook de dividendinkomsten worden opnieuw belegd.
 • MAANDELIJKS DIVIDEND > €200. Zonder toe te geven op kwaliteit en niet alleen een hoog dividendpercentage na te jagen wil ik de sneeuwbal opnieuw laten groeien.
 • OORLOGSKAS van €25.000. Om voorbereid te zijn op een een correctie en de gewenste aandelen ook daadwerkelijk te kunnen kopen is het handig om hiervoor een oorlogskas aan te leggen. Deze zal ik buiten mijn portfolio aanleggen.
 • WENSLIJSTJE PARAAT HEBBEN. Naast mijn kernaandelen gaat het om Amazon, Microsoft en DSM.
 • MEER EUROPESE AANDELEN

Beleggingsbeleid 2021

 • Zoals gezegd meer kernaandelen kopen. In de praktijk betekent dit vaak dat aandelen gekocht zullen worden tegen een hogere GAK. Dit voelt misschien niet goed maar zorgt wel voor kwaliteit in de portefeuille.
 • Maandelijks in porties van €250 aandelen kopen om spreiding in aandelen, tijd en dividend te realiseren. Uitzondering betreft de Nederlandse aandelen in verband. Uitdaging hierbij is om de emotie los te laten.
 • Goud, zilver, palladium en uranium posities NIET verkopen gezien de visie op de bullmarkt en bijbehorende potentiele beloning.
 • Opties handelen rondom mijn positie is Shell. Dit doe ik vooral omdat ik het leuk vind en zo voor extra rendement zorg.
 • DRIP + automatisch maandelijks €250 euro beleggen in Europese aandelen.

2 comments
 • Super leuke doelen!

  Kerst is de perfect tijd om hierover na te denken voor de hectiek van werk en markten weer begint.

  We hebben een bijna 90% vergelijkbare strategie, grappig om te zien

  Groet uit het oosten

 • Nog bedankt voor je berichtje op mijn website. Ik ben uit nieuwsgierigheid ook even op jouw blog gaan kijken. Mooie portefeuille!

  Jij ook veel succes in 2021!
  Gr. Joshua

Follow @unsplash

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
Dividendportfolio

Please note